vga-kabler

VGA kabler

Her på siden finder du vores store udvalg indenfor VGA kabler. Nedenfor vil vi beskrive et VGA kabel og dens funktioner samt mulige opsætninger. 

Hvad er et VGA kabel?

VGA er en forkortelse for 'Video Graphics Array' og er en standard tilslutningstype til forskellige videoenheder som f.eks. skærme og projektorer. VGA bruges stadig i dag, men...

Her på siden finder du vores store udvalg indenfor VGA kabler. Nedenfor vil vi beskrive et VGA kabel og dens funktioner samt mulige opsætninger. 

Hvad er et VGA kabel?

VGA er en forkortelse for 'Video Graphics Array' og er en standard tilslutningstype til forskellige videoenheder som f.eks. skærme og projektorer. VGA bruges stadig i dag, men er mere eller mindre blevet erstattet af HDMI standarden. Et VGA kabel kan fås i forskellige længder f.eks 5 og 10 meter. 

 

De tekniske specifikationer

Et VGA kabel har et 15-pins stik hvoraf 5 pin er placeret øverst, 5 i midten og 5 nederst. En VGA port på en computer eller skærm har naturligvis det samme antal pinhuller, så kablet kan tilsluttes direkte. Hver pin har sin egen funktion. F.eks. er den første pin med til at overføre farven rød, imens den anden og tredje overfører grøn og blå. 

 

Han (Male) vs. Hun (Female) stik

Alle computerkabler har et bestemt køn, Han (Male) eller Hun (Female). Et hankabel er et kabel, hvor forbindelserne stikker ud af selve kablet. Hunforbindelser er omvendte og har indvendige huller, der gør det muligt for hankablet at forbindes hertil. VGA kabler er ikke anderledes. 

 

VGA konverter kabel til HDMI og DVI

I dag er både VGA, DVI og HDMI tit alle blandet sammen i opsætningerne indenfor skærme og monitorer. Derfor er du tit nødt til at have en VGA konverter, hvis du har er en VGA skærm eller et VGA videokort. Eksempelvis hvis din computer har et grafikkort, der kun understøtter VGA, men du har lige købt en ny monitorskærm, der kun har HDMI eller DVI porte. Nu skal du enten vælge at udskifte dit grafikkort for dermed at få nye porte, eller du kan vælge at købe et VGA til HDMI kabel eller DVI til VGA kabel

Læs mere Mindre

VGA kabler

Der er 44 varer.

Viser 1-12 af 44 element(er)

Aktive filtre

Få vores seneste nyheder og specielle tilbud

Du kan afmelde når som helst.